Mclaren in Chevrolet po skoraj pol stoletja obudila partnerstvo

0

Pri Mclarnu so uradno potrdili, da se bo v letu 2019 Fernando Alonso v lov na trojno krono motošporta na dirki za 500 milj Indianapollisa, podal z motorji ameriškega Chevroleta. Mclaren in Chevrolet tako v letu 2019 po 47. letih obujata legendarno partnerstvo iz časov Brucea Mclarna.

Chevrolet bo Mclarnu izdelal 2,2 litrski Twin-Turbo V6 motor z direktnim vbrizgom. Kultna ameriška znamka, ki brani lansko zmago, pa bo tako sodelovala pri lovu Fernanda Alonsa na trojno krono motošporta, ki jo je Španec napovedal ob odhodu iz Formule 1.

Mclaren in Chevrolet sta v preteklosti že uspešno sodelovala. Vsak Mclarnov bolid, ki je sodeloval v seriji CanAm je gnal Chevroletov V8 agregat, v sedemletnem partnerstu pa je Mclaren zmagal na več kot 40. dirkah, preden je moštvo iz Wokinga leta 1972 zapustilo ameriško serijo.

Odkar se je Chevrolet pred sedmimi leti vrnil v serijo Indy, so na 118 dirkah, ekipe z motorji ameriškega proizvajalca slavili kar 73. Nad obuditvijo sodelovanja je bil več kot navdušen šef Mclarna Zak Brown:

[su_quote]Mclaren in Chevrolet imata v severno ameriškem motošportu velik pedigre. Priložnost, da na dirki za 500 milj Indianapollisa združimo ti dve izjemni znamki je bila predobra, da bi jo izpustili iz rok.[/su_quote]

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje