F1 2019: Force India se poslavlja, z novim imenom tudi Ferrari

0

FIA je uradno potrdila seznam ekip, ki bodo v sezoni 2019 sestavljale startno vrsto Formule 1. Iz startne vrste je razvidno, da se ime Force India dokončno poslavlja iz najhitrejšega cirkusa. Ekipa, ki jo je s skupino vlagateljev kupil Lawrence Stroll pa se bo imenovala Racing Point.

V sezono 2019 z novim imenom vstopajo tudi pri Ferrariju. Scuderia bo tako v svoje ime vključila reklamno kampanjo tobačnega koncerna Philip Morris MissionWinnow

Potem ko so pri ekipi Racing Point tudi uradno potrdili sklenitev dogovora z Lanceom Strollom, je znanih vseh 20 dirkačev, ki bodo v sezoni 2019 sestavljali startno vrsto Formule 1.

Največ pozornosti je požel prestop Charlesa Leclerca, ki po premerni sezoni s Sauberjem odhaja k Ferrariju. V nasprotno smer odhaja Kimi Raikkonen, svoje delodajalce pa so zamenjali tudi Daniel Ricciardo, Carlos Sainz in Pierre Gasly.

Po dolgi odsotnosti se v F1 vrača Robert Kubica, v elitnem razredu motošporta pa bodo debitirali George Russell, Alexander Albon in Lando Norris. Kubica bo dirkal s številko 88, Russell si je izbral številko 63, na Mclarnu Landa Norrisa pa bo nalepljena štirica.

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje