Wolff: Bojim se, da je sezona 2018 pustila posledice na Bottasovi psihi

Šef ekipe Mercedes je po zadnji dirki sezone in po novi bledi predstavi Valtterija Bottasa priznal, da se boji, da so številna razočaranja v letošnji sezoni njegovemu varovancu prišla do živega.

Po dobrem začetku sezone je Bottas v drugi polovici sezone povsem popustil in Fincu ni preostalo drugega, kot da stopi v vlogo pomočnika Lewisu Hamiltonu v boju za njegov peti naslov svetovnega prvaka.

Medtem ko je Hamilton suvereno osvojil prvenstvo, je Bottas sezono sklenil na skromnem petem mestu. Šef ekipe Mercedes Toto Wolff je za Channel 4 priznal, da se boji, da so dogodki v letošnji sezoni Bottasu prišli do živega:

Do Bakuja, kjer je po predrti pnevmatiki izgubil zmago, mu je šlo zelo dobro. Ko dirkač naenkrat izgubi vse možnosti v boju za naslov ga to lahko psihično zlomi. Bojim se, da so letošnji dogodki pustili posledice na njegovi psihi. Upam, da pri Valtteriju to ne drži, saj je velik borec. V zimskem premoru ga bomo poizkušali znova motivirati, da se bo v prihodnji sezoni vrnil še močnejši.

Preberite tudi:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja