Williams bo v Abu Dhabiju potrdil Roberta Kubico

0

Po poročanju poljskih medijev bodo pri moštvu Williams na zadnji dirki letošnje sezone v Abu Dhabiju tudi uradno potrdili, da bo v sezoni 2019 za volanom Williamsa sedel Robert Kubica.

Nemški AMuS je pred nekaj dnevi poročal, da naj bi Roberta Kubico zgolj še formalnosti ločile od podpisa pogodbe z ekipo Williams za sedež v sezoni 2019.

Vrnitev Roberta Kubice z ekipo Williams naj bi obe strani uskladili že v 90. odstotkih, odprte ostajajo zgolj podrobnosti kot so, koliko prostih treningov bo moral Poljak prepustiti rezervnim dirkačem. Williams naj bi namreč že nekaj časa iskal tretjega dirkača, ki bo v ekipo prinesel največ finančnih sredstev.

Poljski novinar Cezary Gutowski sedaj razkriva, da sta Kubica in Williams dosegla dogovor, ki naj bi ga javno oznanili ta konec tedna v Abu Dhabiju.

Šef ekipe Mercedes Toto Wolff je razkril, da so si pri Mercedesu želeli Williamsov sedež priskrbeti Estebanu Oconu, a je moštvo iz Grova zahtevalo preveč denarja.

Wolff je za Globo povedal:

[su_quote]Ne moremo investirati toliko kot si želijo, saj enostavno zahtevajo preveč. Ocon bi lahko v sezoni 2019 opravljal delo testnega voznika pri Mercedesu, Force Indii, pa morda tudi pri Williamsu.[/su_quote]

Kubica naj bi imel na mizi tudi ponudbo Ferrarija za mesto voznika simulatorja, AutoBild pa medtem poroča, da je Poljak to možnost že pred časom odpisal.

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje