Williams bo v Abu Dhabiju potrdil Roberta Kubico

Po poročanju poljskih medijev bodo pri moštvu Williams na zadnji dirki letošnje sezone v Abu Dhabiju tudi uradno potrdili, da bo v sezoni 2019 za volanom Williamsa sedel Robert Kubica.

Nemški AMuS je pred nekaj dnevi poročal, da naj bi Roberta Kubico zgolj še formalnosti ločile od podpisa pogodbe z ekipo Williams za sedež v sezoni 2019.

Vrnitev Roberta Kubice z ekipo Williams naj bi obe strani uskladili že v 90. odstotkih, odprte ostajajo zgolj podrobnosti kot so, koliko prostih treningov bo moral Poljak prepustiti rezervnim dirkačem. Williams naj bi namreč že nekaj časa iskal tretjega dirkača, ki bo v ekipo prinesel največ finančnih sredstev.

Poljski novinar Cezary Gutowski sedaj razkriva, da sta Kubica in Williams dosegla dogovor, ki naj bi ga javno oznanili ta konec tedna v Abu Dhabiju.

Šef ekipe Mercedes Toto Wolff je razkril, da so si pri Mercedesu želeli Williamsov sedež priskrbeti Estebanu Oconu, a je moštvo iz Grova zahtevalo preveč denarja.

Wolff je za Globo povedal:

Ne moremo investirati toliko kot si želijo, saj enostavno zahtevajo preveč. Ocon bi lahko v sezoni 2019 opravljal delo testnega voznika pri Mercedesu, Force Indii, pa morda tudi pri Williamsu.

Kubica naj bi imel na mizi tudi ponudbo Ferrarija za mesto voznika simulatorja, AutoBild pa medtem poroča, da je Poljak to možnost že pred časom odpisal.

Preberite tudi:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja