Vettel: Ne razumem zakaj nas kličejo na tehtanje ob spremenljivih pogojih

Sebastian Vettel po kvalifikacijskem incidentu, v katerem je Nemec uničil naprave s katerimi Fia opravlja tehtanje bolidov, ni skoparil na račun Mednarodne avtomobilistične zveze. Vettel je prepričan, da bi komisarji dirkačev v spremenljivih razmerah ne bi smeli poklicati na pregled.

Sebastian Vettel je bil v drugem delu kvalifikacij v spremenljivih razmerah poklican na predpisano tehtanje bolida, a se je Nemcu zaradi prihajajočega dežja tako mudilo, da je prekršil utečen protokol.

Po pravilniku bi moral Vettel pred merilnimi napravami ugasniti motor, nato pa bi ga inženirji Fie potisnili na tehtnice. Dirkač Ferrarija je na tehtanje zapeljal s prižganim motorjem, nato pa ob speljevanju z mesta za tehtanje še uničil merilne naprave.

Vettel je po kvalifikacijah v katerih je osvojid drugo mesto o incidentu povedal:

Menim, da nas ne bi smeli poklicati na tehtanje v tako spremenljivih razmerah. Začelo je deževati in do dirkača ni pošteno če ga ob dežju pokličejo na pregled bolida, saj je pomembna vsaka sekunda. Posledično sem poizkušal nekoliko pospešiti postopek in želel, da malce pohitijo.

Preberite tudi:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja