Uradno: Williams potrdil Roberta Kubico za sezono 2019

0

Pri Williamsu so tudi uradno potrdili, da se Robert Kubica sezoni 2019 vrača na startno vrsto Formule 1, kjer bo skupaj z Georgeom Russellom tvoril dirkaško zasedbo legendarne britanske ekipe. Sergey Sirotkin je medtem že sporočil, da se poslavlja od dirkanja v Formuli 1.

Poljski dirkač je letos opravljal delo testnega voznika ekipe Williams, prihodnje leto pa bo predvsem zaradi izdatne finančne podpore nekaterih poljskih pokroviteljev, znova zasedel mesto na startni vrsti najhitrejšega športa.

Kubica je v Formuli 1 zbral 12 uvrstitev na zmagovalni oder, leta 2008 pa je svetovno prvenstvo končal na odličnem četrtem mestu. Poljak, ki je veljal za enega izmed največjih talentov v svetu motošporta, je leta 2011 doživel hudo nesrečo z Rally dirkalnikom. Po sedmih letih dolge in naporne rehabilitacije se Kubica v sezoni 2019 tako vrača v najhitrejši cirkus.

Ob potrditvi svojega novega dirkača je bila navdušena tudi vodja ekipe Claire Williams:

[su_quote]Presrečna sem, da bo Robert leta 2019 skupaj z Georgeom Russellom dirkal za Williams. Pokazal je neverjetno voljo in odločenost, da se vrne v Formulo 1 in sedaj mu je to uspelo. V zadnjem letu si je s svojim delom pridobil spoštovanje celotne ekipe in prepričana sem, da bo s svojimi izkušnjami pomembno pripomogel k vrnitvi moštva Williams na vrh Formule 1. [/su_quote]

 

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje