Raikkonen: Odhod iz Ferrarija ni zame nič novega

Kimi Raikkonen, ki bo to nedeljo v Abu Dhabiju odpeljal svojo zadnjo dirko za Ferrari, svojega odhoda iz Maranella ne obžaluje, saj se že veseli prihodnjih dirkaških izzivov pri Sauberju.

Raikkonena, ki je še zmeraj zadnji Ferrarijev svetovni prvak, bo v prihodnji sezoni za volanom rdečega bolida zamenjal Charles Leclerc, medtem ko bo ledeni Finec prihodnji dve sezoni dirkal za moštvo Alfa Romeo Sauber.

Raikkonen je pred svojo zadnjo dirko za Scuderio povedal, da odhoda iz Ferrarija ne obžaluje:

Nisem žalosten, saj ne vem zakaj bi moral biti. Še zmeraj se bomo videvali v paddocku in ne bo se prav veliko spremenilo. Čakajo me novi izzivi in tega se veselim. S Ferrarijem sem doživel veliko lepega, med drugim sem postal tudi svetovni prvak. Šli smo tudi skozi težja obdobja, kar pa je del tega posla.  

Raikkonen, ki trenutno v svetovnem prvenstvu zaseda tretje mesto ima 14 točk prednosti pred Valtterijem Bottasom. Finec priznava, da mu končno tretje mesto ne predstavlja posebnega izziva.

Če bom tretji v prvenstvu bom moral iti na podelitev nagrad. To je negativna plat tega, saj to pomeni še več potovanja. Če bo to potrebno bom pač šel.

 

Preberite tudi:

1 komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja