Montezemolo: Schumacher je več dal na ekipo, Alonso pa nase

0

Dolgoletni predsednik Ferrarija Luca di Montezemolo je pred zadnjo dirko Fernanda Alonsa v Formuli 1 spregovoril o razlogih zaradi katerih je Španec konec leta 2014 zapustil Maranello in prestopil v Mclaren.

Montezemolo je za BBC razkril, da si je sam želel, da Alonso ostane pri Ferrariju, a je Španec po slabi sezoni 2014 izgubil zaupanje v Scuderio in njene možnosti, da sodeluje v boju za naslov svetovnega prvaka.

[su_quote]Spominjam se testiranj v Barceloni leta 2014. Prva dva dni je vozil Raikkonen, ki mi je dejal, da pogonski sklop nima nikakršne moči in Fernando je trdil enako. Takrat sem vedel, da je sezona končana, saj ob veljavnem pravilniku razvoj ni bil dovoljen. Fernando mi je rekel, da v kolikor nadaljuje s Ferrarijem ne bo nikoli več postal svetovni prvak. Vedno je bil zelo kritičen in zato smo se odločili, da ne podaljšamo pogodbe. Na njegovo odločitev je v veliki meri vplival njegov oče. Fernando je preprosto izgubil zaupanje v Ferrari. Zagotovo je izjemen dirkač, toda če ga primerjam s Schumacherjem, je Michael dal veliko več na ekipo, medtem ko je Fernando bolj razmišljal o sebi.[/su_quote]

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje