Kubica: Vrnitev v Formulo 1 je eden izmed največjih dosežkov mojega življenja

Pri Williamsu so tudi uradno potrdili, da se Robert Kubica sezoni 2019 vrača na startno vrsto Formule 1, kjer bo skupaj z Georgeom Russellom tvoril dirkaško zasedbo legendarne britanske ekipe.

Poljski dirkač je letos opravljal delo testnega voznika ekipe Williams, prihodnje leto pa bo, predvsem zaradi izdatne finančne podpore nekaterih poljskih pokroviteljev, znova zasedel mesto na startni vrsti najhitrejšega športa.

Kubica je po uradni potrditvi svoje vrnitve povedal:

Najprej bi se rad zahvalil vsem, ki so mi v tem težkem obdobju stali ob strani. Potem ko se je še pred časom zdela moja vrnitev povsem neverjetna, mi je vendarle uspelo in prihodnje leto bom dirkal v Formuli 1. Za mano je dolga pot, a sedaj se pravi izzivi šele začnejo. Vrnitev v Formulo 1 je eden izmed največjih dosežkov mojega življenja in dal bom vse od sebe, da moštvu Williams z dobrimi rezultati povrnem izkazano zaupanje.

Kubica je v Formuli 1 zbral 12 uvrstitev na zmagovalni oder, leta 2008 pa je svetovno prvenstvo končal na odličnem četrtem mestu. Poljak, ki je veljal za enega izmed največjih talentov v svetu motošporta, je leta 2011 doživel hudo nesrečo z Rally dirkalnikom. Po sedmih letih dolge in naporne rehabilitacije se Kubica v sezoni 2019 tako vrača v najhitrejši cirkus.

Preberite tudi:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja