Jock Clear bo dirkaški inženir Charlesa Leclerca

0

Vodja Ferrarijevega komandnega pulta Jock Clear bo po koncu letošnje sezone zapustil svoj položaj in postal dirkaški inženir Charlesa Leclerca, ki bo v sezoni 2019 v rdečem bolidu zamenjal Kimija Raikkonena.

Vodstvo komandnega pulta Scuderie naj bi prevzel nekdanji Fia inženir Laurent Mekies, ki je s prestopom v Ferrari že dvignil veliko prahu, saj naj bi Francoz poznal številne skrivnosti konkurenčnih bolidov.

Medtem so se že pojavile špekulacije, da so Clearovo premestitvi botrovale številne strateške napake, kar pa inženir, ki je v svoji karieri med drugim delal z Jacquesom Villeneuveom, Michaelom Schumacherjem in Lewisom Hamiltonom posredno zanikal.

Clear je pred VN Brazilije povedal:

[su_quote]Imam veliko izkušenj z mladimi dirkači in Charlesu bom poizkušal pomagati pri vsemu kar bo potreboval. Res je, da bom prihodnjo sezono bolj prisoten na njegovi strani garaže in, da bom morda nekoliko več sodeloval z njim, kot sem s Sebom in Kimijem. Moja naloga bo, da izkoristimo ves Charlesov potencial brez nepotrebnega pritiska.[/su_quote]

 

Je Jock Clear res pravi človek za Ferrari?

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje