Hamilton: Max je res izjemen mlad talent

verstappen-hamilton

V letošnji sezoni sta izstopala dva voznika. Lewis Hamilton je storil to, za kar je mastno plačan in se od njega pričakuje. Osvojil je še en naslov prvaka v Formuli 1 in poskrbel tudi za naslov Mercedesa med konstruktorji. Prijetno presenečenje pa je bil mladi Max Verstappen, ki je na dirkah prikazal vožnjo na povsem novi ravni.

Če odmislimo izliv besa nad Estebanom Oconom po nesreči, je Verstappen prikazal odlično vožnjo v Braziliji. Pred tem je z izjemno predstavo slavil v Mehiki. Maxa marsikdo ne prenese, a zanikati ne moremo dejstva, da ima potencial v tem športu, ne samo zaradi njegovih spretnosti, temveč tudi zaradi sposobnosti za ustvarjanje naslovnic medijev.

Hamilton, ki je pravkar že petič postal svetovni prvak in obenem poskrbel še za peti zaporedni Mercedesov naslov najboljšega konstruktorja, se zaveda, da bi Verstappen z močnim paketom lahko postal nevaren nasprotnik in hkrati njegova konkurenca. V intervjuju za Sky F1 je Lewis priznal, da se veseli tega:

»To leto so bili izjemno močni in le predstavljam si lahko, kaj bo naslednje leto, če bodo še močnejši. Za sam šport bi bilo odlično, če bi bil Red Bull v konstantnem boju s Ferrarijem in Mercedesom in dobrodošle so tudi druge ekipe. Max vozi izredno dobro to sezono. Res je izjemen mlad talent. Veselim se že naslednjih dirk z njim. Na vikendu v Braziliji smo imeli težave s pogonskim sklopim, zato se nisem počutil, da bi se lahko boril proti njemu na progi, a veselim se dneva, ko bo do tega prišlo.«

Incident med takrat vodilnim Verstappnom in krog zaostajajočim Oconom je Hamiltonu omogočil vodstvo in zmago na dirki. Britanca dogodek ni pretirano presenetil:

»Videl sem ju dirkati, a nista se borila za isto pozicijo. V glavi bi imel drugačen miselni okvir. Na srečo sta lahko nadaljevala in nihče ni bil poškodovan, šlo je zgolj za dirkaško nesrečo. Max je temperamenten in odločen fant, ki vsake toliko ugrizne.«

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja