Hamilton in Alonso se veselita vrnitve Kubice

kubica_hamilton

Lewis Hamilton je izrekel dobrodošlico Robertu Kubici ob vrnitvi v Formulo 1 naslednjo sezono. Kubica bo naslednji mesec slavil 34 let, petkratni svetovni prvak pa se bo tako ob njem počutil mladega.

Vest o njegovem povratku so oznanili včeraj v Abu Dhabiju. V sezoni 2019 bo Kubica sedel za volan Williamsa. Poljak je nazadnje dirkal v Formuli 1 pred osmimi leti, ko je doživel skoraj usodno nesrečo, v kateri si je močno poškodoval desno roko. Kubica je bil tik pred tem, da se pridruži ekipi Ferrari, ko se je zgodila nesreča.

Ko so novinarji Hamiltona povprašali za mnenje o njegovi vrnitvi, je odvrnil: »Je Robert starejši od mene?« Po potrditvi je bila njegova reakcija: »Odlično!« 33-letni aktualni svetovni prvak bo namreč januarja praznoval svoj 34. rojstni dan.

»Zelo sem vesel , da se vrača. Fernando odhaja in postal bi drugi najstarejši voznik, tako pa bom ostal na tretjem mestu. Ne morem vam povedati, kako srečen sem zaradi tega.«

37-letni Fernando Alonso po nedeljski dirki v Yas Marini zapušča svet Formule 1. V bojih naslednjo sezono pa ostaja še vedno najstarejši voznik, to je 39-letni finski prvak Kimi Räikkönen.

Pravzaprav sta tako Hamilton kakor Alonso izrekla dobrodošlico Kubici ob vrnitvi. Novico sta označila kot izvrstno za ta šport, saj je Robert voznik, ki ga oba cenita kot enega najboljših, iz časov, ko so dirkali skupaj.

Hamilton že komaj čaka, da ponovo pomerita moči na progi:

»Proti njemu sem dirkal že vse od časov kartinga, tako da ga poznam že zelo dolgo časa. Vedno je bil eden izmed najbolj talentiranih voznikov, s katerimi sem imel čast tekmovati. Zadnja leta so bila izredno težka zanj in preprosto odlično je, da je ponovno dobil priložnost. Upam, da bo delal na svoji moči in na umu, da bo pripravljen, tako kot je bil nekoč. Razburljivo je za ta šport, da se je vrnil v akcijo.«

Dvakratni svetovni prvak Alonso, ki je bil Hamiltonov moštveni kolega pri McLarnu v sezoni 2007, je tudi dolgoletni prijatelj s Kubico. Alonso se je prav tako strinjal, da je poljski voznik eden največjih talentov:

»Videli bomo, kakšna bo zmogljivost bolida in kakšne nastope bo prikazal Kubica. Do sedaj smo videli le nekaj testnih voženj, toda če bo bil 100 %, ga bo čudovito gledati.«

Nekdanji konstruktorski prvak Williams bo sezono 2018 zaključil na zadnjem mestu, zaradi ubadanje z neučinkovitim bolidom. Morda bo prav Kubica prinesel nov veter v to zgodovinsko ekipo.

Preberite tudi:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja