Glock o Braziliji 2008: Ljudje so govorili, da bi me morali ustreliti

0

Nekdanji dirkač Timo Glock se še danes spominja dogodkov izpred desetih let, ko ga je na dirki za VN Brazilije v zadnjih metrih prehitel Lewis Hamilton in tako osvojil svoj prvi naslov svetovnega prvaka.

Nemec, ki je leta 2008 dirkal za Toyoto je postal glavni akter dramatičnega obračuna za naslov v katerem sta se pomerila Lewis Hamilton in Felipe Massa. Pri Toyoti se kljub močnemu nalivu ob zaključku dirke niso odločili za menjavo pnevmatik, posledično pa je Hamilton Glocka prehitel v zadnjem ovinku, kar je zadostovalo, da je Britanec s prednostjo ene točke premagal ljubljenca domačih navijačev Felipeja Masso.

Glock, ki se je po koncu dirke soočil s hudimi očitki, da je namerno pomagal Hamiltonu je za ESPN razkril, da so mu zaradi dogodka grozili celo s smrtjo.

[su_quote]Spominjam se, da so bili predvsem italijanski novinarji zelo agresivni. Očitali so mi, da sem to storil namerno, oziroma, da so mi Mclaren in Lewis celo plačali. Ne vem kako so lahko sploh prišli na takšno neumno idejo, saj vendar nismo mogli načrtovati, da se bo tik pred koncem močno ulilo. Stvar je šla tako daleč, da so določeni ljudje moji družini pošiljali pisma o tem kako bi me bilo treba ustreliti. Bilo je precej ekstremno in nisem mogel verjeti kako slabi so lahko ljudje.[/su_quote]

Interlagos 2008: Slavje dveh prvakov

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje