Glavni šef koncerna Nissan Renault aretiran na Japonskem

Predsednik Nissana in izvršni direktor skupine Renault Carlos Ghosn je bil zaradi finančnih malverzacij aretiran v Tokiju. Avtomobilski magnat bo najverjetneje razrešen z vseh funkcij, delnice Renaulta in Nissana pa so medtem strmoglavile.

Enemu najbolj vidnih svetovnih predstavnikov avtomobilske industrije je bila odvzeta prostost, potem ko je preiskava pokazala, da je Ghosn v navezi s članom uprave Gregom Kellyem več let utajeval svoje premoženje in finančno izkoriščal obe družbi za svojo zasebno korist.

Izsledke preiskave je na tiskovni konferenci razkril eden izmed direktorjev družbe Nissan Hiroto Saikawa:

Carlos Ghosn in George Kelly sta bila v poznih večernh urah aretirana, saj sta več let finančno izkoriščala družbo Nissan Renault. Sprožili bomo ustrezne postopke za razrešitev obeh gospodov.

Tržna vrednost Renaulta je medtem padla za astronomski dve milijardi evrov, za dobrih 12% pa so strmoglavile tudi delnice Renaulta in Nissana.

Ghosn je med drugim leta 2016 odobril povratek Renaulta v Formulo 1 kot konstruktorja, njegova odstavitev pa bi lahko sodelovanje francoskega proizvajalca v najhitrejšem športu postavilo pod vprašaj.

 

Preberite tudi:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja