F1 ekipe v strahu pred posledicami Brexita

Izhod Združenega kraljestva iz Evropske unije bi lahko močno prizadel večino ekip Formule, ki imajo svoje sedeže in tovarne v Veliki Britaniji.

Velika Britanija velja za zibelko motošporta in posledično ima kar 7 od 10. ekip Formule 1 svoje kapacitete locirane na območju Združenega kraljestva, ki se je na referendumu odločilo, da izstopi iz Evropske unije.

Medtem ko je Brexit predviden za 29. marca prihodnje leto, vprašanja proste trgovine in gibanja delovne sile ostaja pod vprašajem. EKipe Formule 1, ki zaposlujejo tudi po več 1000 oseb so posledično zelo zaskrbljene nad posledicami, ki bi jih Brexit lahko prinesel.

Šef ekipe Mercedes, ki ima svojo tovarno locirano v Brackleyu z nestrpnostjo pričakuje razplet britanskega izstopa iz Evropske zveze:

Zadevo budno spremljamo, saj je večina našega delovanja vezano na Veliko Britanijo. Ekipa Mercedes zaposluje približno 1800 ljudi in večinoma gre za državljane držav Evropske unije.

Zaradi posledic Brexita je zaskrbljen tudi šef ekipe Red Bull Christian Horner:

Ni naključje, da je večina ekip lociranih na območju Velike Britanije, saj gre za zibelko motošporta. Seveda čakamo na izid pogajanj, saj bo odločitev v veliki meri vplivala na naše delovanje.

Preberite tudi:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja