Arrivabene: Brexit bi lahko koristil Ferrariju

0

Medtem ko bi lahko izhod Združenega kraljestva iz Evropske unije močno prizadel večino ekip Formule, ki imajo svoje sedeže in tovarne v Veliki Britaniji, bi po drugi strani koristil Ferrariju, je prepričan šef Scuderie Maurizio Arrivabene.

Velika Britanija velja za zibelko motošporta in posledično ima kar 7 od 10. ekip Formule 1 svoje kapacitete locirane na območju Združenega kraljestva, ki se je na referendumu odločilo, da izstopi iz Evropske unije.

Medtem ko je Brexit predviden za 29. marca prihodnje leto, vprašanja proste trgovine in gibanja delovne sile ostaja pod vprašajem. Šef ekipe Ferrari Maurizio Arrivabene je o zadevo povedal.

[su_quote]Zagotovo to za Formulo 1 ni najboljša stvar in upam, da bodo našli ustrezno rešitev. Če pa na zadevo pogledam s perspektive Ferrarija, pa je zelo verjetno, da bo kmalu veliko ljudi trkalo na vrata Maranella. Čeprav bi Brexit lahko koristil Ferrariju menim, da za Formulo 1 to ni najboljši scenarij. Potrebno bo poiskati rešitve s katerimi bodo vsi zadovoljni.[/su_quote]

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje