Alonso: Tudi Schumacher ni doživel takšnega slovesa

Fernando Alonso, ki je v Abu Dhabiju končal svojo kariero v Formuli 1, je po dirki doživel ganljivo slovo od najhitrejšega cirkusa. Dvakratni svetovni prvak je dirko končal na 11. mesto, v častnem krogu pa sta ga Lewis Hamilton in Sebastian Vettel v formaciji pripeljala na startno ciljno ravnino kjer je bil deležen stojeih ovacij.

Alonso je z dirko na stezi Yas Marina tako sklenil dolgo in bogato kariero v Formuli 1, nad gesto svojih dirkaških kolegov pa je bil Španec navdušen.

Bil sem zelo presenečen, saj sem v preteklosti dirkal z izjemnimi dirkači. Pred nekaj leti sta se poslovila Michael Schumacher in Jenson Button, a ob slovesu nista bila deležna vseh stvari, ki sem jih prejel ta vikend. Vsem bi se rad iskreno zahvalil. Vsi me sprašujejo ali se bom leta 2020 vrnil v Formulo 1, toda zaenkrat nimam teh namenov. Bomo videli kaj se bo zgodilo v prihodnosti. Prihodnje leto me čaka kar nekaj novih izzivov. Poizkušal bom osvojiti trojno krono, morda pa nastopim še na Daytoni ali kakšni drugi dirki.

Video: Hamilton in Vettel Alonsa pospremila v zgodovino Formule 1

Preberite tudi:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja