Vettel: Še vedno je upanje

0

Sebastian Vettel pravi, da še ni izgubil upanja, da lahko osvoji naslov svetovnega prvaka Formule 1 v sezoni 2018, čeprav mu ne kaže najbolje, sploh po Veliki nagradi Japonske.

Ferrarijev voznik je po dirki v Suzuki še v slabšem položaju za osvojitev naslova napram rivalu Lewisu Hamiltonu. Mercedesov voznik je na Japonskem drvel zmagi naproti, medtem ko se je Vettel srečeval s številnimi težavami na dirki in si na koncu izboril zgolj šesto mesto.

Po Ferrarijevi porazni strategiji s pnevmatikami na kvalifikacijah, je občasen dež Vettla potisnil na deveto štartno mesto. Nato se je na dirki v osmem krogu zapletel z Red Bullovim voznikom Maxom Verstappnom in pristal na devetnajstem mestu. Kljub temu da se je uspel pobrati in osvojil šesto mesto, se sedaj v skupnem seštevku sooča z zaostankom 67. točk za Hamiltonom. Maksimalni izkupiček na vseh preostalih dirkah je 100 točk.

Hamilton je lahko okronan za prvaka že na naslednji dirki za Veliko nagrado ZDA, če bo Vettel slabši kakor drugi. Toda Ferrarijev voznik še ne namerava obupati nad skupno zmago, dokler je le-ta matematično mogoča. Na Circuit of the Americas tako namerava napasti z vso močjo.

»Še vedno je upanje. Na zadnjih nekaj dirkah smo jim olajšali zadevo, toda zasluge gredo tudi njihovemu dobremu nastopu. To je glavni namen dirk, toda gledati moramo nase, se kar se da najbolje odrezati na naslednjih dirkah, pa bomo videli. Zagotovo ni pomagalo to, da smo končali šesti, oni pa so zmagali dirko.

Vettel tudi verjame, da celoten Ferrarijev nastop na zadnjih dirkah ni izzval Mercedesa, kar je bilo odločilno pri tem, da se naslov svetovnega prvaka Formule 1 nagiba k Hamiltonu.

»Menim, da je bilo vsakič precej blizu, a nismo bili dovolj močni. Po mojem mnenju je dejstvo, da smo bili na dirki boljši, posledica dejstva, da se oni niso rabili toliko truditi. Tako da nikoli ne bomo dobili celotne slike. Čez nekaj tednov bomo videli, kje smo, če se premikamo naprej.«

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje