Vettel: Ferrari je predolgo iskal formo

1

Sebastian Vettel je sicer srečen, da je Ferrari ponovno prišel v formo, a hkrati priznava, da je trajalo predolgo, zato tega ne vidi le kot dobro novico.

Ferrari je to nedeljo v Austinu pretrgal Hamiltonov niz zmag s tem, ko se je na najvišje mesto na stopničkah zavihtel Kimi Räikkönen. Zmaga na Veliki nagradi ZDA je bila za Scuderio prva po avgustovski Veliki nagradi Belgije.

Vettel se zmage svoje ekipe veseli, čeprav meni, da so potrebovali preveč časa za povrnitev nekdanje forme. Za ESPN je izpostavil, zakaj zmage ne vidi samo kot pozitivne:

»Predolgo je trajalo. Lahko jo vidimo kot dobro novico, a tudi kot slabo novico. Če se moramo vrniti k bolidu, ki je bil konkurenčen pred tremi ali štirimi meseci, zagotovo ne more biti dobra novica, če tako pomislite.«

Vettla so novinarji povprašali, kaj meni, da je šlo narobe na zadnjih dirkah. Ferrarijev voznik pripisuje slabe rezultate zbeganosti zaradi pomanjkanja ritma:

»Nekoliko težko je pojasniti. Če ne vidiš težave, niti ne veš, da je tam. Občutek smo imeli, da bolid ni tako dober, kot je bil prej, toda če ne vidiš, da obstaja težava, potem ne veš, da je kaj narobe. Vsi koraki, ki smo jih storili, so se nam zdeli pravilni. Toda če se sedaj ozremo nazaj, to niso bili. Očitno smo nekaj zgrešili. Nismo razumeli, kako in kje začeti z aerodinamičnimi posodobitvami. Veliko stvari je še, ki jih moramo postoriti in razumeti, toda prepričan sem, da bomo storili vse, kar je potrebno, da pridemo na vrh.

Vettlovo četrto in Hamiltonovo tretje mesto to nedeljo pomenita, da se boj za naslov nadaljuje v Mehiki naslednji vikend. Vse, kar Hamilton potrebuje za osvojitev naslova, je to, da dirko zaključi vsaj na sedmem mestu. Ne glede na to, kakšno uvrstitev bo dosegel Vettel na tej tekmi, tako teoretično ne bo več imel možnosti, da premaga Hamiltona.

Kljub čedalje manjši možnosti za osvojitev naslova, se Vettel še ne misli predati:

»V Mehiki bomo poskušali kar se da največ potegniti iz našega bolida. Mogoče so kakšni elementi, ki jih lahko izboljšamo. Verjetno se na zadnjih štirih ali petih dirkah nismo tako dobro odrezali. Zadnjih meseci očitno niso bili najboljši za nas v številnih pogledih. Imeli smo še eno dirko, kjer smo se vrnili, toda naveličan sem že teh voženj s povratkom. Zabavno je dirkati, toda prepričan sem, da se lahko v določeni točki kovanec obrne na drugo stran.«

guest

1 Komentar
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
kimi

vettel ce nebi bil ti tako “nesposoben” bi sedaj najverjetneje vodil prvenstvo tako pa imas kar si zakuhal 🙂