Vettel: 2018 je bilo zame najtežje leto v Formuli 1

0

Sebastian Vettel pravi, da je bila sezona 2018 zanj izjemno težka, pravzaprav najtežja, odkar se je leta 2007 pridružil Formuli 1. Nemec je v Mehiki izgubil boj proti Lewisu Hamiltonu za peti naslov svetovnega prvaka, kar je med drugim posledica padca njegove forme v sredini sezone.

Vettel bi moral zmagati na Veliki nagradi Mehike in prav tako na dveh preostalih dirkah, da bi imel še teoretične možnosti za osvojitev prvenstva. Njegov rival Hamilton pa je za skupno zmago potreboval zgolj pet točk.

Večino sezone je imel Ferrari močnejši paket, dokler ni prišlo do nadgradenj v zadnjem delu sezone, ki so Scuderio stale naslova med vozniki. Na začetku sezone je Vettel na papirju imel več možnosti za končno zmago kakor Hamilton, toda napake v Nemčiji, Italiji in na Japonskem so jih postavile na realna tla in uničila njihove sanje o petem naslovu v rokah.

Po Veliki nagradi Mehike je Vettel priznal, da je bila sezona 2018 njegova najtežja v Formuli 1:

»Bila je nedvomno drugačna od ostalih sezon, toda ne glede na vse mislim, da ne smemo zanemariti dejstva, da smo imeli zelo močan paket, bili smo sposobni zmagovati dirke. Nismo več v boju za naslov svetovnega prvaka med vozniki, toda lahko se še borimo za konstruktorskega. Tudi če je bilo zahtevno leto, mislim, da je bilo še vedno dobro leto za nas kot ekipo. Še vedno se izboljšujemo, toda zagotovo so bile stvari, ki so očitno potrebovale popravke, da bi stopili korak naprej k temu, kar si želimo.«

Čeprav so bile napake na Veliki nagradi Nemčije in Italije ključne, pa Vettel meni, da je bilo odločilno pravzaprav to, da je na Veliki nagradi Singapurja izgubil proti rivalu. S tem se je napovedal začetek konca njegovega upanja za osvojitev prvenstva.

»Od Singapurja naprej nismo več imeli ritma, ki bi nas na naslednjih dirkah držal v koraku z Mercedesom. Nato pa so se še druge stvari zgodile, ki tudi niso prispevale k izboljšanju. Nismo prišli do želenih točk zaradi napak, ki smo jih storili, napak, ki sem jih jaz storil. Ne smem bit prestrog do sebe glede tega, kaj se je zgodilo v Nemčiji, ker sem storil precej večje napake to leto, toda ta nas je očitno drago stala. To je del dirkanja. Ko vztrajaš, včasih pride do prevelikega pritiska.«

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje