Kam je izginila moč Ferrarijevega pogonskega sklopa?

0

Pri nemškem AMuS poročajo, da GPS podatki iz dirk v Singapurju in v Sočiju razkrivajo, da je Ferrari izgubil premoč v surovi premoči pogonskega sklopa, ki jo je Scuderia s pridom izkoriščala v dosedanjem delu sezone.

Ferrari je pred letošnjo sezono pri razvoju svojega pogonskega agregata storil velik korak naprej, kar je pritegnilo pozornost konkurenčnih ekip, ki so legalnost Ferrarijeve pogonske enote večkrat postavile pod vprašaj.

Pri AMuS poročajo, da GPS podatki iz zadnjih dirk razkrivajo, da je Ferrari izgubil svojo prednost v moči pogonskega sklopa, kar je bilo vidno predvsem v Sočiju, ko se Sebastian Vettel na dolgi startno ciljni ravnini ni mogel zoperstaviti napadom Lewisa Hamiltona.

Pri nemškem Auto Motor und Sport-u še dodajajo, da izguba Ferrarijeve prednosti sovpada s trenutkom, ko je FIA italijanski ekipi predpisala uporabo drugega senzorja, ki nadzoruje delovanje sistema ERS.

Medtem ko je šef ekipe Renault Cyril Abiteboul pred časom na podlagi analize GPS razkril, da naj bi Ferrari na dirkah v Avstriji, Veliki Britaniji, Nemčiji, Belgiji in Italiji zgolj na ravninah pridobival tudi do pol sekunde, je vsa prednost sedaj skrivnostno izginila, Mercedes pa je znova prevzel primat.

Sprememba v razmerju moči je presenetila tudi konkurenco, Abiteboul pa je o zadevi povedal:

[su_quote]V kolikor drži da imajo manj moči, to morda pomeni, da ne morejo več dirkati z enakimi nastavitvami krilc, kot so to lahko počeli prej. Posledično bi to pomenilo, da so s prilagoditvami izgubili precej downforce-a.  [/su_quote]

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje