Jos Verstappen: Vettel je navajen, da se mu vsi umikajo

0

Oče Maxa Verstappna in nekdanji dirkač Formule 1 Jos Verstappen je po incidentu s Sebastianom Vettlom stopil v bran svojemu sinu. Verstappen starejši je prepričan, da je trčenje zakrivil Vettel.

V 8 krogu dirke za VN Japonske v Suzuki je Sebastian Vettel v ovinku žlica poizkušal prehiteti Maxa Verstappna, a se Nemcu manever ni izšel po željah. Verstappen je zaprl vrata in prišlo je do trčenja, ki je v karavani Formule 1 poskrbelo za veliko vroče strasti.

Svojemu sinu je v bran stopil tudi oče Jos, ki meni, da je Vettel poizkušal prehiteti tam, kjer to ni bilo mogoče.

[su_quote]Temu ovinku se približuješ s hitrostjo 270/280 kmh nato pa zaviraš do približno 200 km/h. Čas zaviranja je zelo kratek in to zagotovo ni pravo mesto za prehitevanje. Vettel je navajen, da se mu vsi umikajo, še posebej dirkači, ki uporabljajo Ferrarijeve pogonske sklope, kar ste lahko videli v dirki. [/su_quote]

Verstappen je hkrati komentiral tudi kazen, ki jo je njegov sin prejel za incident s Kimijem Raikkonenom v prvem krogu dirke.

[su_quote]Max se je vrnil na stezo, moral je zaviti in Kimi je bil ob njem. Zanj bi bilo lažje, če bi zapeljal naravnost tako kot je to storil Bottas. Tega ni storil saj se je bal, da bi bil kaznovan.  Kot dirkač sploh ne veš kaj moraš storiti, saj jo tisti, ki seka ovinek odnese brez kazni, medtem ko je kaznovan tisti, ki se poizkuša vrniti na stezo. [/su_quote]

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje