Calderonova bo naslednji teden sedla za volan Formule 1

0

Tatiana Calderon, voznica serije GP3, bo naslednji teden imela svoj prvi preizkus v bolidu Formule 1, kakor je oznanila ekipa. Sauberjeva 25-letna testna voznica bo v torek sedla za volan ekipnega bolida Formule 1. Na Autodromu Hermanos Rodriguez bo v sklopu promocijskega snemalnega dneva prevozila do 100 kilometrov oziroma 23 krogov. Ekipa bo na isti dan izvedla testiranje pnevmatik Pirelli.

Pri Sauberju so oznanili, da se bodo za potrebe snemanja na bolidu pojavili logotipi mehiških telekomunikacijskih podjetij Telcel in Infinitum. Calderonova že nestrpno pričakuje vožnjo:

»Zelo sem hvaležna in vznemirjena zaradi priložnosti, ki so mi jo dali ekipa Alfa Romeo Sauber Escuderia Telmex, Telcel, Infinitum in Claro. Prvič v svoji karieri bom lahko vozila bolid Formule 1. Odkar sem začela dirkati, so bile moje sanje in cilj, da bi nekoč vozila na najvišjem nivoju. Odkrivanje Autodroma Hermanos Rodriguez v Mehiki iz vozniške kabine Sauberja C37 bo zame neverjetna izkušnja. Kot latino-ameriška voznica si ne bi mogla omisliti bolj posebnega kraja za debitiranje v bolidu Formule 1.«

Sauberjev vodja ekipe Frederic Vasseur za Tatiano pravi, da se je dokazala kot pomemben del ekipe s svojo predanostjo projektu in tudi z močno delovno etiko ter entuziazmom do tega športa.

Pirellijev športni direktor Mario Isola upa, da bo njena vožnja spodbudila več ambicioznih voznic, da se odločijo za razvoj kariere v tem športu:

»Čeprav Tatiana pravzaprav ne bo sodelovala v našem testiranju pnevmatik po Mehiki, smo presrečni, da bo imela svoj debut v Formuli 1 tukaj, v Mehiki, na naših pnevmatikah. Vozila bo na poskusnih pnevmatikah, ki jih ekipa uporablja za snemalne dni in promocijske dogodke. Lepo je videti, da se vse več žensk odloča sodelovati v najvišjem nivoju motošporta in s tem zmanjšujejo trenutno neravnovesje. Upam, da bo Tatianina vožnja navdihnila mlade ženske, da bodo šle po njenih stopinjah. Prepričan sem, da bo pridobila odlično izkušnjo.«

Calderonova je postala Sauberjeva testna voznica v marcu. V seriji GP3 je to njena tretja sezona, bila pa je večkratna prvakinja v kart dirkah in končala na drugem mestu za Pietrom Fittipaldijem na 2015-16 MRF izzivu.

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje