Briatore: Vettel je preveč obseden z zmagami, da bi postal prvak

0

Nekdanji šef ekipe Renault v Formuli 1 Flavio Briatore meni, da Sebastianu Vettlu v boju za naslov svetovnega prvaka največjo težavo predstavlja prav njegova velika želja po zmagah.

Vettel pred zadnjimi štirimi dirkami v letošnji sezoni za Lewisom Hamiltonom zaostaja za velikih 67 točk, Briatore pa izpostvlja zlasti Nemčeva incidenta na Hockenheimu in v Monzi, ko je Vettel zaradi prevelike želje po zmagi zaradi lastnih napak ostal brez velikega števila točk.

Briatore je za Pocast Nica Rosberga povedal:

[su_quote]Vettel zmaguje dirke, toda ne zmaguje prvenstev. Ta zadeva ne funkcionira na takšen način, saj v kolikor trikrat ali štirikrat na tovrsten način izgubiš po 25 točk, postane vse skupaj psihično zelo zahtevno. Dirkači so pod velikim stresom, takšne situacije pa ga le še povečujejo. Predvsem ne razumem njegove poteze v Monzi. Nekdo bi mu moral razložiti, da dirka traja 53 krogov. V tisti situaciji bi moral preprosto popustiti, saj je imel dober bolid in več kot 50 krogov, da nadoknadi zamujeno. V boju za naslov ne štejejo zgolj zmage, temveč tudi točke.[/su_quote]

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje