Binotto Ferrariju: “Arrivabene ali jaz…”

0

Kot smo že poročali, naj bi pri Ferrariju že dlje časa potekal interni boj za prevlado znotraj moštva med šefom ekipe Maruzijem Arrivabenejem in tehničnim direktorjem Mattio Binottom, ki naj bi bil blizu prestopa k Mercedesu.

Arrivabene in Binotto naj bi bila že nekaj časa na bojni nogi, posledično pa naj bi se znotraj ekipe izoblikovala dva tabora, razkol med tehničnim in vodstvenim oddelkom pa naj bi bil vse večji.

Po poročanju italijanskih medijev naj bi tehnični direktor Binotto izvršnemu direktorju Ferrarija Louisu Camilleriju že sporočil, da bo v primeru, da Arrivabene ostane na svojem položaju, Ferrari zapustil sam.

Potem ko je pred kratkim Arrivabene pogodbo s Scuderio podaljšal vse do sezone 2021, naj bi se Binotto znašel na izhodnih vratih Maranella. Dogajanje pri Ferrariju je nemudoma zbudilo zanimanje konkurenčnih ekip, najbolj pa si Binotta želijo pri Mercedesu in Renaultu.

V kolikor bi Binotto odšel v Mercedes, bi bil po Aldu Costi, Lorenzu Sassiju in Jamesu Allisonu že četrti izmed vodilnih Ferrarijevih inženirjev, ki bi prestopil v vrste največjega rivala.

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje