Arrivabene v Juventus?

0

Zgodi se lahko, da bo Maurizio Arrivabene zapustil ekipo Ferrari in prevzel novo vlogo pri nogometnemu velikanu Juventusu, kakor poročajo italijanski mediji. Arrivabene že sedaj sedi v odboru Juventusa in predstavlja enega izmed potencialnih kandidatov za prevzem položaja Giuseppeja Marotte, ki je na odhodu. Kakor poudarja, ne po lastni volji:

»To si želi klub in noben točno določen dogodek tega ni povzročil. Samo poravnal sem se z njihovimi idejami in direktivami zaradi moje ljubezni do ljudi in do Juventusa.«

Prvenstvo serije A je pred kratkim potrdilo, da bo sedanji generalni direktor Juventusa konec oktobra po osmih letih odšel iz kluba. Pod njegovim vodstvom je Juventus zavladal italijanskemu nogometu, pohvali se lahko s kar sedmimi zaporednimi naslovi prvaka. To poletje so podpisali pogodbo s svetovnim zvezdnikom Cristianom Ronaldom, kar kaže, da imajo resne ambicije, ne samo v seriji A, temveč tudi v Ligi prvakov.

Arrivabene ima tesne povezave z družino Agnelli, ki ima v lasti tako Juventus, kakor podjetje FIAT, ki vključuje tudi Ferrari. V odboru Juventusa sedi Maurizio od leta 2012, za vodjo Scuderie Ferrari pa je bil postavljen v novembru 2014.

Arrivabene naj bi se zavzemal za sklenitev pogodbe s Kimijem Räikkönenom tudi v sezoni 2019, toda Ferrarijev novi odbor je obtičal z odločitvijo nekdanjega predsednika Sergia Marchionna, da nadomestijo Finca s Charlesom Leclercom.

Kljub napredku, jim pri Ferrariju na dirkah ni uspelo izkoristiti domnevno najboljšega bolida. V svetovnem prvenstvu po VN Rusije Sebastian Vettel za vodilnim Lewisom Hamilton zaostaja 50 točk. Naslov tako čedalje bolj povzi v roke Mercedesa. Ferrari pa prav tako zaostaja v Konstruktorskem prvenstvu, za 53 točk. A do konca je še pet dirk.

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje