Arrivabene: Trditve, da je Kimijev odhod povzročil poraz v Monzi so nespoštljive

0

Šef ekipe Ferrari Maurizio Arrivabene se je ostro odzval na trditve, da je vzrok Ferrarijevega poraza na ključni dirki sezone v Monzi, neposrečena komunikacija s Kimijem Raikkonenom o Finčevem odhodu iz Maranella po koncu sezone.

Arrivabene je pred kvalifikacijami v Monzi Kimiju Raikkonenu sporočil, da ga bo po koncu sezone v rdečem bolidu zamenjal Charles Leclerc. Finec je nato z najhitrejšim krogom v zgodovini Formule 1 prišel do pole positiona, nato pa v prvem ovinku ostro zaprl Sebastiana Vettla, ki se je nato zapletel še v trčenje z Lewisom Hamiltonom.

Arrivabene zavrača trditve, da je sporočilo o odhodu pred ključno dirko sezone, zmanjšalo Raikkonenovo motivacijo, da pomaga moštvenemu kolegu.

[su_quote]Tako Kimi, kot Seb sta velika profesionalca z večletnimi izkušnjami. Ne gre za kakšna karting voznika, ki sta komaj povohala stezo. Kar se je govorilo o trenutku te situacije je nespoštljivo do naših dirkačev. Če bi se Kimi na takšno novico vsakič odzval s pole positionom, bi mu jo sporočili vsak teden znova. Potrebno je poudariti dve stvari, Kimi je v Spaju in Monzi vselej dirkal dobro, hkrati pa si je želel, da mu sporočimo naše načrte za prihodnost.Seveda bi bilo idealno te stvari rešiti že med poletnim premorom, a takrat še nismo bili pripravljeni.[/su_quote]

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje