Arrivabene in Binotto v boju za prevlado znotraj Ferrarija

0

Po poročanju italijanskih medijev naj bi se, potem ko je Ferrari v drugi polovici sezone povsem popustil, v Maranellu stopnjevalo nezadovoljstvo nad trenutnim vodstvom Scuderie. Corriere della Serra poroča, da naj bi se znotraj ekipe že oblikovala dva tabora in da so pred Ferrarijem še burni časi.

Zadeve naj bi se začele zapletati po smrti predsednika Ferrarija Sergia Marchionna, ki je od leta 2014 držal vse vajeti v svojih rokah. Preminulega Marchionna sta na čelu Ferrarija nasledila predsednik John Elkann in izvršni direktor Lois Camilleri, ki pa se zaenkrat naj ne bi vmešavala v delo moštva, vajeti pa povsem prepustila šefu ekipe Mauriziu Arrivabeneju.

Corriere della Serra poroča, da naj bi bili odnosi med vodjo ekipe Arrivabenejem in tehničnim direktorjem Mattio Binottom na najnižnji točki v zadnjih letih, posledično pa naj bi se znotraj ekipe že oblikovala dva tabora. Medtem ko nekateri še naprej podpirajo trenutnega šefa, si drugi želijo, da ga na čelu ekipe zamenja prav Binotto.

Po poročanju italijanskih medijev naj bi se Ferrari že soočal z resno krizo vodenja, saj vodja ekipe Arrivabene in tehnični direktor Binotto že dlje časa ne komunicirata. Vse to naj bi pripeljalo do številnih taktičnih in tehničnih spodrsljajev, na čelu z zadnjim v Suzuki, ko je Ferrarijev komandni pult poslal svoja dirkača na suho stezo s pnevmatikami za rahel dež.

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje