Uradno: Antonio Giovinazzi bo v sezoni 2019 dirkal za Alfa Romeo Sauber

0

Iz Sauberja so sporočili, da bo v sezoni 2019 moštveni kolega Kimija Raikkonena postal član Ferrarijeve dirkaške akademije Antonio Giovinazzi.

Giovinazzi bo tako pri Sauberju zamenjal Marcusa Ericssona, ki bo postal tretji dirkač ekipe in ambasador znamke. Italijanski dirkač je v sezoni 2017 za Sauber že nastopil na dveh dirkah, ko je zamenjal poškodovanega Pascala Wehrleina.

Giovinazzi je v vmesnem obdobju večkrat testiral Ferrarijev bolid, nastopil pa je tudi na nekaj prostih treningih tako s Haasom, kot tudi s Sauberjem. Italijana tako v sezoni 2019 čaka prva polna sezona v Formuli 1, Giovinazzi pa je nad priložnostjo navdušen:

[su_quote]Izjemno vesel sem, da se bom v sezoni 2019 pridružil ekipi Alfa Romeo Sauber. To je izpolnitev mojih sanj in zelo sem hvaležen za ponujeno priložnost. Kot Italijan sem zelo ponosen, da bom lahko zastopal legendarno znamko Alfa Romeo v Formuli 1. Sem zelo motiviran in rad bi se zahvalil ekipama Ferrari in Alfa Romeo Sauber za izkazano zaupanje.[/su_quote]

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje