Todt: Električna Formula 1 je neumnost

0

Predsednik Fie Jean Todt je zavrnil namigovanja, da bi lahko Formula 1 v bližnji prihodnosti postala serija bolidov na izključno električni pogon in jih označil kot neumnost.

Potem, ko je pred časom tenični šef Formule 1 Ross Brawn dejal, da bi lahko Formula 1 šla po poti “električne” Formule E v kolikor bi si to želeli navijači, je Todt prepričan, da se to ne bo zgodilo.

Šef Formule E Alejandro Agag je pred kratkim dejal, da ima licenco Fie za dirkanje z električnimi dirkalniki izključno Formula E, kar je potrdil tudi Todt.

[su_quote]Drži. Za dirkanje z enosedežniki imamo ekskluziven dogovor z lastniki licence Formule E. Trditve, da bo Formula 1 postala električna so čista neumnost. To se ne bo zgodilo, saj je nemogoče. Formula E z vidika moči samih bolidov ni niti približno na ravni Formule 1. Posledično dirke potekajo v mestih, saj na dirkališčih enostavno ne bi bilo interesa. Formula E je posebna serija, ki se zelo lepo razvija, a primerjave s Formulo 1 niso na mestu.[/su_quote]

[wpmp_header_display name=”AKTUALNO” type=”type1″ source=”post” categories=”all” posts_source=”all_posts” layout=”layout1″ custom_style=”off” maincolor=”#eeeeee” secondarycolor=”#eeeeee” thirdcolor=”#eeeeee” date=”true” date_format=”F j, Y g:i a” comments=”true” author=”true” category_show=”true” view=”false” social=”true” order=”DESC” orderby=”date” post_type=”undefined” categories_post_type=””]

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje