Prost: Ricciardo se zaveda, da ne bo postal svetovni prvak z Renaultom

0

Skoraj nihče ni pričakoval, da bo Daniel Ricciardo iz Red Bulla prestopil v Renault. Prestop je celo presenetil nekatere pri Renaultu. Ekipni svetovalec Alain Prost priznava, da je tudi sam bil šokiran ob dogodku in zagotavlja, da se Ricciardo dobro zaveda, da ne bo postal svetovni prvak že takoj.

Poteza, ki jo je naredil Avstralec, lahko uniči ali pospeši uspeh v njegovi karieri. Zagotovo pa je dvignila veliko prahu po vsem svetu, saj trenutno sedi v bolidu, ki ima težave predvsem zaradi pogonskega sklopa, naslednjo sezono pa bo nadaljeval v ekipi z enakim pogonski sklopom.

Prost je spregovoril o tem, kako je ta dogovor resnično presenetil ekipo. Trenutno niso v stanju, da bi bili v sezoni 2019 konkurenčni najboljšim ekipam. Tega naj bi se zavedal tudi Ricciardo, kakor zatrjuje Prost:

»Presenetilo nas je dejstvo, da je Ricciardo sprejel naše povabilo. Z njim smo imeli iskren in odprt pogovor, zaveda se, da naslednje leto ne bo mogel postati svetovni prvak.«

Pri Renaultu so trenutno sredi velikega razvojnega programa. Odkar so se vrnili v Formulo 1, se zdi, da dobro napredujejo. Prost verjame, da je naslednji košček njihove sestavljanke prav Ricciardo, ki bo prinesel vrhunski talent v ekipo:

»Zahvaljujoč njemu napredujemo. Kot prvo, njegov prihod zagotavlja zdrav in pozitiven pritisk na ekipo. Kot drugo, do podrobnosti lahko nakaže razlike med Red Bullom in našim načinom dela. To nas bo spodbujalo. Kot bivši voznik vem, da se opazijo razlike med top ekipo in povprečno ekipo. Prav te razlike so tiste, ki poskrbijo, da si na vrhu. Storili bomo vse, kar lahko, da prispemo tja. In Ricciardo je ključni faktor pri tem.«

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje