Pravi butler je vreden bogastvo

0
valtteri bottas

Maurizio Arrivabene se je po dolgem premoru ponovno začel pojavljati v medijih in po Veliki nagradi Italije je podal izjavo, popolnoma nasprotno tistim, ki smo jih od njega navajeni. Od sklonjenih glav, ponižnosti in trdega dela smo se v trenutku znašli domišljijskem dvoru, kjer je Valtteri Bottas postal kar butler, kot da ne bi imel že dosti žaljivih nadimkov.

Šalo na stran, to je le zadnji znak, ki sporoča, da v Scuderii Ferrari vre. Polom v Monzi je boleč in izgleda, da bomo morda kmalu videli menjave. Izjava o butlerju je zanimiva, saj se je do sedaj Arrivabene v izjavah zmeraj obračal na lastno ekipo, konkurence pa ni omenjal, čeprav mu je razočaranje in žalost nekoliko zameglilo spomin. Valtteri Bottas je lahko podložen Lewisu Hamiltonu v ekipi, toda spomnim se še zmeraj patetične prošnje Jocka Clearja Kimiju Räikkönenu na Veliki nagradi Nemčije, ki je bila vir zabave, saj Kimi ni razumel, ali naj se umakne in preda mesto Vettlu ali ne.

K temu moramo dodati, da je Louis Camilleri izjavil, da bo odločitev o voznikih popolnoma prepuščena Arrivabeneju. To je precej nenavadno, glede na to da so po navadi to razglasili v Monzi – vsi skupaj, enotni, vsaj pred novinarji. Hkrati je poudaril, kako ga na Kimija vežejo prijateljske vezi. Le dan za tem, ko je Camilleri dal odločitev v Arrivabenejeve roke, je nemški Auto Motor und Sport prišel na dan z novico, da naj bi Charles Leclerc že podpisal pogodbo s Ferrarijem. Starosta italijanskih novinarjev Pino Allievi pa je pred prenosom dirke na italijanski televiziji RAI povedal, da naj bi imel le predpogodbo, ki še ni obvezujoča. To je povzročilo zmedo, še posebej po tako slabi predstavi na domačem terenu. Pričakovano je, da so določeni italijanski mediji z vso vihro izlili svoje razočaranje, a presenečenje pa je, da je enako storil Leo Turrini na svojem blogu. Leo živi in diha za Ferrari, zato postaja očitno, da se za vrati Scuderie nekaj dogaja.

Zdi se mi, da se izteka čas Arrivabeneju na čelu ekipe, saj želenih naslovov zaenkrat ni. To, da bo prav on sprejemal odločitev, mi ne daje zaupanja, da bo pravilno izbral. Možen je tudi še en, radikalnejši, scenarij. Alfa Romeo v Formuli 1 je bila osebna želja in projekt pokojnega Sergia Marchionna, prav tako pa tudi deteljica na Ferrariju in izbris značke FIAT. Elkann in Marchionne naj bi imela vsak svoje poglede, a vsi novi managerji FCA so prišli iz struje Elkanna. Ali se bo Alfa Romeo kot pokrovitelj umaknila je težko napovedati. Če se zgodi, se bo verjetno umaknila tudi vsa linija služnih in poslušnih kadrov bivšega Marchionna. A po Agnellijevem načinu, tiho, počasi in diskretno.

Za konec se vrnimo k Mauriziu in njegovemu butlerju. Arrivabene je pod pritiskom, novi šefi vidijo, da ima najboljši bolid in v ekipi ima Sebastiana Vettla, toda rezultati so pod pričakovanji. Kimi Räikkönen se je vpisal v zgodovino s svojim rekordnimi krogom, a na koncu je bil v nedeljo izplen bistveno pod želenimi. Maurizio bi moral že sedaj pokazati karakter in trdo roko ter ekipo voditi. Morda pa se je v letih, ko je bil zadolžen za stike z javnostjo in marketing pri Marlboro, navadil, da mora doseči to, da bodo na obeh straneh zadovoljni. V situaciji v Italiji je izlil svoj srd na Bottasa, ki je le opravljal svojo nalogo in absolutno ni kriv za izgubo zmage pri Ferrariju. Tako se ponovno na ekipo vrši pritisk, ki je bil po mojem mnenju lani usoden. Butler je zagotovo komična izjava vikenda, kaj si o vsem tem misli igralec Gerald Butler nam ni znano, verjetno pa se mu kolca, čeprav ne ve, zakaj.

 

Simon Jazbec

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje