Mick Schumacher: Po Spaju je vse padlo na svoje mesto

0

Mick Schumacher, ki v zadnjem času odlično dirka v evropski Formuli 3, po trojčku zmag na Nurburgringu za vodilnim dirkačem serije Danom Ticktumom zaostaja vsega dve točki. Nemec, ki se bo v zaključku sezone boril za naslov, je bil po dominantni predstavi na domači dirki navdušen.

Po neprepričljivem začetku sezone je Schumacher ujel pravo formo in po premierni zmagi v Spaju slavil še v Silverstoneu in Misanu, medtem ko je na domačem terenu konkurenco deklasiral s tremi zmagami, kar je dosedaj uspelo zgolj šestim dirkačem, med drugim Maxu Verstappnu in Estebanu Oconu.

Schumacher je po zmagi na Nurburgringu za Speedweek povedal:

“Menim, da sem največji napredek storil v kvalifikacijah. Po dirki v Spaju je vse padlo na svoje mesto. Začetek sezone je bil zelo težak, saj sem imel precej težav s prilagoditvami svojega dirkaškega stila na letošnji bolid. V Spaju je nekaj kliknilo in od takrat gre vse avtomatsko. Rad bi se zahvalil svoji ekipi, ki je pripravila odličen bolid, ki ga je užitek voziti.”

Schumacher se je s trojčkom zmag tako dokončno vključil v boj za naslov svetovnega prvaka. Nemec namreč v zadnjem času dirka v odlični formi, saj v zadnjih osmih dirkah ni bil slabši od petega mesta. Medtem se že pojavljajo namigi, da bi lahko Mick v prihodnji sezoni prestopil bodisi v serijo DTM, bodisi v Formulo 2.

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje