Mick Schumacher dominiral na Nurburgringu

0

Mick Schumacher je dobil vse tri dirke evropskega prvenstva Formule 3, ki so ta konec tedna potekale na legendarnem Nurburgringu.

Sin sedemkratnega svetovnega prvaka Formule 1 Michaela Schumacherja tako v skupnem seštevku svetovnega prvenstva F3 za vodilnim Danom Ticktumom zaostaja za vsega tri točke.

Po neprepričljivem začetku sezone je Schumacher ujel pravo formo in po premierni zmagi v Spaju slavil še v Silverstoneu in Misanu, medtem ko je na domačem terenu konkurenco deklasiral s tremi zmagami, kar je dosedaj uspelo zgolj šestim dirkačem, med drugim Maxu Verstappnu in Estebanu Oconu.

Schumacher se je s trojčkom zmag tako dokončno vključil v boj za naslov svetovnega prvaka. Nemec namreč v zadnjem času dirka v odlični formi, saj v zadnjih osmih dirkah ni bil slabši od petega mesta. Medtem se že pojavljajo namigi, da bi lahko Mick v prihodnji sezoni prestopil bodisi v serijo DTM, bodisi v Formulo 2.

[wpmp_header_display name=”Aktualno ” type=”type1″ source=”post” categories=”all” posts_source=”all_posts” layout=”layout1″ custom_style=”off” maincolor=”#eeeeee” secondarycolor=”#eeeeee” thirdcolor=”#eeeeee” date=”true” date_format=”F j, Y g:i a” comments=”true” author=”true” category_show=”true” view=”true” social=”true” order=”DESC” orderby=”date” post_type=”undefined” categories_post_type=””]

  

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje