Leclerc prepričan v brezhiben nastop na dirki v Singapurju

0

Charles Leclerc verjame, da je bil njegov nastop v Singapurju prejšnji vikend skoraj perfekten. Monaški voznik je zaključil na devetem mestu po začetku s trinajstega startnega mesta. Tako je prispeval dve točki za ekipo Sauber, ki ima sedaj v skupnem seštevku Konstruktorskega prvenstva 21 točk, Leclerc pa zaseda 15. mesto, s 15. točkami, po 15. dirkah.

S svojo predstavo na dirki je bil nadvse zadovoljen:

»Kakšna dirka! Bilo je skoraj perfektno. Imeli smo dobre čase na krog in ravnotežje bolida je bilo pravo od začetka do konca. Ta vikend smo se resnično vrnili po slabšem ritmu na progi v petek. Z našo strategijo smo si uspeli izboriti pot v ospredje in ponovno prišli do točk. Po nekaj vikendih je tale dosežek pravi uspeh in kaže na naš potencial.«

Leclerc je začel z ultrasoft pnevmatikami, ki so mu omogočile daljšo vožnjo brez postanka, zaradi česa je prehitel tiste na hypersoft pnevmatikah, ki so morali prej zapeljati v bokse. Nato je v ospredju nadaljeval z dobro vožnjo, medtem ko so se njegovi nasprotniki na svežih pnevmatikah gnetli na progi Singapurju. Elegantno je švignil mimo voznika Toro Rossa Pierra Gaslyja, s katerim se bosta zagotovo še pogosto borila v naslednji sezoni, ko bosta grela sedeže v najboljših ekipah Ferrari in Red Bull.

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje