Helmut Marko: Če bo Honda polomija, bo Red Bull izstopil iz Formule 1

0

Helmut Marko, vodja ekipe Red Bull, je na presenečenje vseh oznanil, da bi lahko Red Bull izstopil iz Formule 1, če njihovo novo partnerstvo s Hondo ne prinese želenih rezultatov, torej zmag na posameznih dirkah in osvojitve prvenstva.

Red Bull še vedno uvrščajo med »velike tri ekipe«, skupaj s Ferrarijem in Mercedesom, čeprav že od časa Vettlove prevlade niso več konkurenčni za skupno zmago. Pred poletnim premorom je ekipa oznanila, da prekinjajo sodelovanje z dolgoletnih partnerjem Renaultom in se v letu 2019 podajo na pot k zmagam z japonskim proizvajalcem.

Markov komentar za Speedweek namiguje, da je to zadnji poskus Red Bulla, če pa se le-ta ne obnese, bodo prenehali z nastopanjem v Formuli 1.

»Veseli nas, da bomo v prihodnjih letih sodelovali s Hondo. Toda če iz kakršnih koli razlogov to sodelovanje ne doseže pričakovanj, bo Red Bull izstopil iz Formule 1.«

Honda je bila v zadnjih letih na slabem glasu, saj naj bi bila odgovorna za McLarnove težave na progi. Zaradi tega so skoraj zapustili Formulo 1, toda Marko jih je prepričal, da ostanejo in postanejo proizvajalec pogonskih sklopov za Red Bull.

Marko upravičuje odločitev za sodelovanje s tem, da so se prepričali o njihovi kvaliteti že pri sodelovanju z junior ekipo.

»Sodelovanje ekipe Toro Rosso s Hondo je do sedaj potekalo odlično. Po polomiji z McLarnom je bila Honda blizu temu, da odide iz Formule 1 s koncem sezone 2017. Z intenzivnimi pogovori smo uspeli prepričati Japonce, da lahko nadaljujejo z nami.«

Red Bull so trenutno na tretjem mestu v konstruktorskem prvenstvu 2018.

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje