Coulthard: Bottas se je znašel v podobni situaciji, kakor sem bil sam

0

Nekdanji voznik Formule 1 in britanska legenda David Coulthard opaža številne vzporednice med Valtterijem Bottasom in sabo. Pravi, da se »druga violina« pri Mercedesu nima česa sramovati.

Coulthard je bil dober voznik celo svojo kariero, a kljub temu ni nikoli osvojil naslova najboljšega. Na skupno 247 dirkah, na katerih je nastopal, je stal na najvišji stopnički samo trinajstkrat. Pri McLarnu je bil njegov moštveni kolega Mika Hakkinen, ki je bil vedno pred Davidom.

Škotski voznik občuduje Hamiltona zaradi njegove nepremagljivosti. Spominja ga na samega Michaela Schumacherja in Miko Hakkinena:

[su_quote]Lewis je izjemen v kvalifikacijah, prav tako kakor sta bila Michael Schumacher in Mika Hakkinen. Pozicija na progi je ključnega pomena, ker imaš spredaj odprte vse možnosti. Še več, vozijo precej bolj konsistentno, kakor sem jaz.[/su_quote]

Coulthard meni, da je Bottas dober voznik, vendar ga Hamilton zasenči:

[su_quote]Valtteri lahko odlično vozi, a vendar vozi zraven Lewisa, ki je izjemen voznik. V Formuli 1 se vse vrti okoli izjemnih talentov in to, da si dober, enostavno ne zadostuje več.[/su_quote]

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje