Bwoah

0

Na srečo se je sedaj končala dolga dramatična zgodba glede drugega sedeža v Ferrariju, a ponudila nam je čisti veganski zaključek. Veganski pa zato, ker se je v teh zadnjih mesecih toliko govorilo o tem, da ni ostalo skoraj nič mesa na zgodbi, po drugi strani pa se je izkazalo, da je zadeva (in akterji) tudi popolnoma brez jajc.

Verjetno nisem edini, ki se sprašujem, zakaj ni bilo vse obelodanjeno v Monzi, kakor veleva tradicija. Se je morda kdo ustrašil, ker je Kimi dosegel najhitrejši pole pred Vettlom in bi jih lahko navdušenci izžvižgali v živo? Seveda, tako je lažje, teden kasneje namreč ni nobenega navijača pod oknom, ki bi izrazil svoje kritike bolj ali manj olikano pred javnostjo in pred mediji. Take odločitve se naj ne bi sprejemale v enem tednu, kar nakazuje, da v ekipi sploh ne vedo, kaj početi, ali nimajo dovolj poguma ali celo oboje. Žal nismo zlate ribice, sam Leclerc pa je izjavil, da nikoli ni v kontaktu s komerkoli iz Ferrarija. Prav, tudi to so dirke, ampak potem naj se ne kritizira več Lawrenca Strolla. Vsak oče bo pomagal lastnemu sinu, on svojemu to lahko omogoči, tega ne skriva in nikogar ne zavaja.

Pustimo sedaj ob strani, kako se je zadeva razvila v javnosti, in poglejmo zadevo s strani prvenstva. So se v Ferrariju odločili, da letos pač več ne potrebujejo Kimijeve pomoči? In to v trenutku, ko ima Sebastian Vettel trideset točk zaostanka, Ferrari pa petindvajset. Bottasa lahko mnogi zbadajo z »wingmanom«, butlerjem ali kakšnim drugim nadimkom, a dejstvo je, da brez dvoma vozi za ekipo. Bo sedaj Kimi dirkal zase, za ekipo, proti komu, ve le on sam.

Če parafraziramo Colina Chapmana, je bistvo dirk le eno: zmagati. Ob tem se upravičeno lahko vprašamo, kaj želijo letos pri Ferrariju doseči s takšno odločitvijo. Kaj pa želijo doseči v naslednji sezoni? Tisk, navijači in verjetno tudi vrh ekipe bo pričakoval rezultate tega magičnega dečka. Bo pomagal Vettlu ali bo njegov prvi nasprotnik? Če se za trenutek postavimo v dirkaške čevlje mladeniča v Ferrariju, lahko hitro pridemo do dognanja, da si želi zmagati. Kako se bo to poklopilo z načrti ekipe, pa bomo videli. Ključno vprašanje je, kdo bo prevzel odgovornost (če sploh kdo) za napačno odločitev, če Charles ne bo izpolnil pričakovanj.

V to vegansko jed je precej sestavin namešal tudi Kimi sam. Letos vozi zelo dobro, vendar pri Ferrariju tega ne vidijo, sicer pa, a se sploh še mora pri tej starosti in dosežkih komu dokazovati? Bo postal Sauber kolonija odsluženih Ferrarijevih kadrov? Samo, da ne gredo h konkurenci … kar smo videli že pri Simonu Resti. Očitno Kimi ni dovolj dober za Ferrari, a je več kot dovolj dober za Sauber. Po drugi strani pa je sam večkrat rekel, da se bo po vožnji za Ferrari upokojil.

Veganstvo je dandanes postalo trendovski način razmišljanja, toda v Formuli 1 bi bilo namesto bledih obrazov bolje imeti nekoliko več mariniranega mesa. Predvsem pa menim, da šport poleg začimb potrebuje tudi več jajc. Teh pa je, kakor kaže, z vsakim dnem manj.

 

Simon Jazbec

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje