Brundle: Raikkonen bi se moral upokojiti

0

Nekdanji dirkač in strokovni komentator televizije Sky Martn Brundle sicer občuduje željo Kimija Raikkonena, da nadaljuje z dirkško kariero, a je hkrati prepričan, da bi moral 38 letni Finec svoje mesto mlajši generaciji dirkačev.

Potem, ko so pri Ferrariju sporočili, da bo prihodnje leto Raikkonena v rdečem bolidu zamenjal Charles Leclerc, so pri Sauberju nemudoma oznanili vrnitev ledenega Finca v švicarsko ekipo.

Brundle meni, da je Formula 1 vstopila v obdobje menjave generacij, in da bi moral Raikkonen, ki je s Sauberjem podpisal dvoletno pogodbo svoje mesto prepustiti kakšnemu izmed mladih dirkačev.

[su_quote]V Formuli 1 se dogaja menjava generacij. Prestop Charlesa Leclerca v Ferrari ima zagotovo svoj smisel, saj bo v ekipo vnesel dodatno energijo, hkrati pa ga bo Ferrari pripravil za prihodnost. Raikkonen je odličen in zelo popularen dirkač, kljub temu pa sem nekoliko razočaran, da se ni umaknil, saj je veliko mladih talentov, ki so še brez sedeža. Lep primer sta Esteban Ocon in Stoffel Vandoorne, prihajajo pa tudi dirkači kot je George Russel. Dejstvo, da bo Kimi pri Sauberju do 41. leta je zame manjše presenečenje. Sicer občudujem njegovo voljo do dirkanja, toda upam, da ni storil koraka predaleč.[/su_quote]

[wpmp_post_display name=”AKTUALNO” type=”type1″ source=”post” categories=”all” posts_source=”all_posts” layout=”layout1″ custom_style=”off” maincolor=”#eeeeee” secondarycolor=”#eeeeee” thirdcolor=”#eeeeee” date=”true” date_format=”F j, Y g:i a” comments=”true” author=”true” category_show=”true” view=”false” social=”true” order=”DESC” orderby=”modified” post_type=”undefined” categories_post_type=””]

  

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje