Arrivabene: Vettel je le voznik, ne šef ekipe

0

Ferrarijev šef Maurizio Arrivabene zagotavlja, da Vettel ni imel besede pri vozniških načrtih Scuderie za sezono 2019.

Vettel je večkrat izrazil željo, da Kimi Räikkönen ostane njegov moštveni kolega pri Ferrariju tudi v naslednji sezoni in da je žalosten zaradi njegovega odhoda.

V Singapurju so Arrivabena vprašali, ali je imel Vettel kakršen koli vpliv na to, kdo bo njegov moštveni kolega – Charles Leclerc ali Kimi Räikkönen. Vodstvo Scuderie zanika, da bi Vettel imel besedo pri njihovih načrtih za prihodnost ekipe, kar zadeva voznike.

»Ne, nikakor ne. Sebastian je naš voznik, ne vodja ekipa. Moja naloga je, da gledam celostno na situacijo, se dogovarjam s šefi in delam na dolgoročnih načrtih. Ko govorimo o dolgoročnih načrtih, je odločitev v rokah vodstva, ne voznika.«

Na petkovi tiskovni konferenci FIE je Arrivabene potrdil, da njihov dolgoročni plan vključuje Leclerca, s katerim imajo podpisano večletno pogodbo, trajajočo do konca sezona 2022.

Odločitev utemeljuje kot dobro naložbo za prihodnost: »Časi v Formuli 1 se spreminjajo, toda najpomembneje za nas je, da ohranimo svojo DNK. Gasly je sedaj pri Red Bullu, McLaren je vzel novinca, ljudje sedaj pač zrejo proti prihodnosti.«

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje