Analiza prostih treningov-Singapur: Vstajenje Red Bulla

0

Po mučenju na dolgih ravninah Spaja in Monza je Red Bull v Singapurju vendarle prišel na svoj teren. Medtem, ko sta Max Verstappen in Daniel Ricciardo navdušila z odlično simulacijo dirke, pa se zdi, da Ferrari in Mercedes ohranjata prednost v enem hitrem krogu.

Razlike med najboljšimi tremi moštvi niso velike in zagotovo bodo odločale malenkosti. Red Bull je nedvomno bistveno močnejši kot je bil na zadnjih dirkah, medtem pa tudi Mercedes kaže boljšo formo, kot so jo srebrne puščice na stezi Marina Bay prikazale v zadnjih letih.

Ključno vlogo bodo tokrat igrale pnevmatike. Po prostih treningih je že znano, da zaradi velike obrabe najmehkejše hyper-soft ne omogočajo velikega števila krogov, posledično pa bo izbira optimalne strategije bistvena. Start na hypersoft različici bo pomenil nevarnost prometa ob potencialno zgodnjem postanku, medtem ko je vprašanje kdo se bo dejansko sposoben iz drugega dela kvalifikacij prebiti s počasnejšo ultrasoft zmesjo.

SIMULACIJA DIRKE

1.stint

Daniel Ricciardo – Red Bull (5,HS) 1:45.790

Max Verstappen – Red Bull (3,HS) 1:45.799

Kimi Raikkonen – Ferrari (6,HS) 1:45.717

Lewis Hamilton – Mercedes (6,HS) 1:45.871

Valtteri Bottas – Mercedes (7,HS) 1:46.101

[chart id=”14864″]

2.stint

Daniel Ricciardo – Red Bull (5,US) 1:44.779

Max Verstappen – Red Bull (3,US) 1:44.716

Kimi Raikkonen – Ferrari (3,US) 1:45.211

Valtteri Bottas – Mercedes (3,US) 1:45.666

[chart id=”14868″]

Medtem ko Red Bull kaže odlično formo s polno posodo za gorivo, lahko pričakujemo tesen boj za pole position, ki na ozkih ulicah Singapurja predstavlja veliko prednost. Potrebno pa je poudariti, da dirkališče Marina Bay skriva številne pasti in dirkači si ne bodo smeli privoščiti niti najmanjše napake. Trčenje kot si ga je ne drugem treningu privoščil Sebastian Vettel. lahko pomeni izgubo velikea števila startnih mest, prehitevanja pa so v Singapurju izjemno zahtevna.

Singapur nam torej prinaša troboj za zmago in strateški boj Ferrarija, Mercedesa ter Red Bulla. Velika verjetnost varnostnega avtomobila, izjemna vročina, dolg postanek v boksih in nepredvidljive hypersoft pnevmatike so le nekatere izmed spremenljivk, ki bodo določile vrstni red. Odločale bodo malenkosti, prostora za napake pa ni več.

Matej Plešej

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje