Alonso izgubil zmago v Silverstoneu: Obe Toyoti diskvalificirani

0

Potem, ko je ekipa Toyote v postavi Fernando Alonso, Sebastien Buemi in Kazuki Nakajima slavila zmago na dirki za šest ur Silverstonea, je po dirki sledil velik preobrat. Oba dirkalnika tovarniške ekipe Toyota sta bila diskvalificirana, zmago pa je slavila zasebna ekipa Rebellion Racing LMP1.

Obe Toyoti sta v Silverstonu pričakovano povsem dominirali, dirko pa sta končali s kar štirimi krogi prednosti pred tretjeuvrščeno ekipo Rebellion LMP1. Po dirki pa so komisarji ob tehničnem pregledu dirkalnika pri obeh dirkalnikih Toyota TS05 Hybrid odkrili nepravilnosti na “skid block” deskah na dnu dirkalnika.

Pri Toyoti so sicer vložili ugovor, da so nepravilnosti, ki so jih pokazale meritve distančnikov na dnu bolida posledica poškodb, ki so nastale med dirko, kar pa so komisarji zavrnili s pojasnilom, da med dirko ni prišlo do zabeleženega incidenta, ki bi botroval k poškodbam dna dirkalnika.

[wpmp_post_display name=”AKTUALNO” type=”type1″ source=”post” categories=”all” posts_source=”all_posts” layout=”layout1″ custom_style=”off” maincolor=”#eeeeee” secondarycolor=”#eeeeee” thirdcolor=”#eeeeee” date=”true” date_format=”F j, Y g:i a” comments=”true” author=”true” category_show=”true” view=”false” social=”true” order=”DESC” orderby=”date” post_type=”undefined” categories_post_type=””]

  

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj