Žurnal bi Ferrari izključil iz Formule 1

0

Običajno me tovrstne manipulacije ne ganejo preveč, saj se jih človek sčasoma privadi in tako postanejo del vsakdana. Tokrat pa sem ob pregledu Facebook feeda slučajno naletel na apokaliptičen naslov: Ferrariju grozi izključitev iz Formule 1, ki se mu nisem mogel upreti.

Čeprav sem se v hipu zavedal svoje šibkosti sem kliknil na povezavo, ki me je pripeljala na spletno stran portala, ki se sam opiše kot: ”

portal z zmagovito kombinacijo ekskluzivnih novic ter prestižnih magazinskih vsebin ter kot spletni portal, ki z izkušenimi spletnimi novinarji pod vodstvom odgovornega urednika Mateja Koširja postavlja nove standarde na slovenskem spletnem medijskem trgu.”

Skratka, tam me je pričakala naslednja slika…

Čeprav je vsakemu F1 navdušencu v trenutku jasno, da gre za popoln “bullshit” in poceni manipulacijo, imamo, kot ustvarjalci spletnega mesta, ki se ukvarja s Formulo 1 vendarle ta privilegij, da se občasno pozabavamo s tovrstnimi zmazki.

Če se resnično potrudimo in zanemarimo dejstvi, da je Fia že večkrat potrdila legalnost bolida SF71H, in da Ferrarijeva baterija ob “spygateu” izgleda, kot otroški vrtec, nam še zmeraj preostane povsem neracionalna predpostavka, da bi se Formula 1 sredi pogajanj o novi pogodbi Concorde v obdobju velikih sprememb, ki bodo definirale prihodnost cirkusa, zaradi 20. konjev odpovedala svojemu zlatemu konju.

Toda avtor Ž.J. se ob apokaliptični prerokbi sklicuje na britanske medije:

“Ferrariju naj bi po navedbi britanskih medijev grozila celo diskvalifikacija.”

Katerih? Če trdimo, da najpomembnejši ekipi v Formuli 1 grozi izključitev iz prvenstva, bi bilo higiensko te vire tudi navesti. Prav, si rečem. Bom preveril kar sam. Autosport? Nič. Motorsport? Nič. Sky F1? Tudi nič. Morda BBC? Ne. Za katere britanske medije torej gre, če pa najpomembnejši motošportni mediji na otoku o zadevi ne poročajo? Žurnal? Ž.J.?

Skratka, že po bežni raziskavi z nekaj kliki, se nad Žurnalovo prerokbo ovije senca dvoma. Žurnal? Kako naj torej še verjamem vašemu horoskopu?

Toda vrnimo se k Formuli 1. Razloga za skrb torej ni. Psi lajajo, karavana gre dalje in Ferrari z njo. Za konec pa dodajmo še zavezo, ki jo Žurnal24 razkrije v svojem kodeksu:

Želimo pomagati bralkam in bralcem pri njihovem osebnem razvoju. Zato posebno pozornost namenjamo uporabni, koristni in didaktični vsebini.

Hvala Žurnal!

Matej Plešej

MRHOVINARSTVO SLOVENSKIH MEDIJEV V PRIMERU SCHUMACHER

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje