Wolff: Trditve, da Pirelli pomaga Mercedesu so neumne

1

Šef ekipe Mercedes Toto Wolff je ostro zavrnil namigovanja, da naj bi Pirelli z revidirano različico svojih pnevmatik, ki je je italijanski gumar pripeljal na dirko v Barcelono, pomagal srebrnim puščicam.

Pirelli je na VN Španije predstavil modificirano različico svojih pnevmatik, ki naj bi preprečila pregrevanje s katerim so se moštva spopadala na zimskih testiranjih. Poleg dirke v Barceloni bo nekoliko tanjša pnevmatika v uporabi še na dirkah v Silverstonu in Paul Ricardu.

Medtem ko je Sebastian Vettel izrazil sume, da želi Pirelli s tovrstnimi intervencijami rešiti predvsem težave Mercedesa in Red Bulla, je Toto Wolff tovrstne navedbe označil, kot neresnične in neumne.

[su_quote]Takšne trditve so smešne in neumne. Prav vse ekipe so imele na tej stezi težave s pregrevanjem pnevmatik, tudi Ferrari. Dejstvo je, da pnevmatike brez revizije ne bi zdržale celotne dolžine dirke. Pirelli je zato moral ukrepati in spremeniti debelino pnevmatike, da bi preprečili degradacijo. Na dirki smo videli, da jim je to dobro uspelo, saj nihče ni imel težav. Ne vem zakaj so se pojavila namigovanja, da želimo vplivati na Fio in Pirelli. Nikoli v življenju nisem doživel, da bi kdo delal na takšen način. Zakaj bi nam želeli pomagati?[/su_quote]

guest

1 Komentar
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Kristjan68

Butasti Vettel,je lani izgubil 99% dobljeni naslov in je letos ugotovil,da je čisti luzer.Sedaj ,ko je Mercedes “porihtal “vse slabosti je pa kar naenkrat vse narobe.