Vettel priznal zmoto: Pirelli je ravnal prav

0

Potem, ko je Sebastian Vettel pred VN Španije kritiziral odločitev Pirellija, da na dirko v Barcelono pripelje revidirano obliko svojih pnevmatik, je Nemec po včerajšnjih testiranjih obrnil ploščo in priznal svojo zmoto.

Sebastian Vettel je v okviru prvega medsezonskega testiranja na stezi v Montmelu ob preizkusu konvencionalnih Pirellijevih pnevmatik prišel do spoznanja, da bi bila situacija, v kolikor bi v nedeljo dirkali z običajnimi pnevmatikami, še bistveno slabša.

Vettel je po prvem testnem dnevu povedal:

[su_quote]Ugotovili smo, da je bila prekomerna obraba, ki nam je povzročala težave naša krivda. Dobro je, da imamo na takšnih testih možnost primerjave in menim, da smo pridobili veliko podatkov s katerimi bomo lahko odpravili pomanjkljivosti. Sedaj je na nas, da naše ideje udejanjimo v praksi. Vsekakor pa smo se prepričali, da je Pirelli sprejel pravilno odločitev, saj bi bilo, v kolikor bi dirkali z običajnimi pnevmatikami, še precej slabše. Preprosto nismo bili dovolj hitri in imeli smo težave s prekomerno obrabo pnevmatik. Pogosto gre za neposredno povezavo in čimprej moramo poiskati rešitev, da do tovrstnih težav ne bo več prihajalo. [/su_quote]

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje