Vettel: Pirelli je spremenil pnevmatike zaradi pritiska Mercedesa in Red Bulla

0

Sebastian Vettel je prepričan, da so se pri Pirelliju za spremembo konstitucije svojih pnevmatik, ki jih bodo dirkači prvič uporabljali ta konec tedna v Barceloni, odločili na podlagi pritožb Mercedesa in Red Bulla.

Pirelli je v Barcelono pripeljal modificirano različico pnevmatik, ki naj bi po navedbah italijanskega gumarja dirkačem omogočile lažje obvladovanje temperature svojih pnevmatik. Poleg VN Španije bodo ekipe s posebno specifikacijo pnevmatik dirkale še v Silverstonu in v Paul Ricardu.

Vettel meni, da so spremembe Pirellijev odziv na težave, ki sta jih imela Mercedes in Red Bull na zimskih testiranjih v Barceloni.

[su_quote]V Barceloni imamo nove pnevmatike zato, ker je Pirelli reagiral na težave, ki sta jih imela Mercedes in Red Bull na zimskih testiranjih. Videli bomo kaj bo to pomenilo, saj so razlike med nami majhne, posledično pa lahko vsaka malenkost tehtnico prevesi na eno ali drugo stran.  [/su_quote]

Vettel je že pozimi večkrat opozoril, da želita Mercedes in Red Bull Pirelli usmeriti v razvoj pnevmatik, ki bi najbolje ustrezale karakteristikam njihovih bolidov.

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje