Renault: Pri Red Bullu ne poznajo zvestobe

0

Vse bolj verjetno je, da se dolgoletna partnerja Red Bull in Renault s prihodnjo sezono dokončno razhajata. Medtem, ko moštvo iz Milton Keynesa tudi v letošnji sezoni nadaljuje s kritikami pogonskega sklopa, ki jim ga že vrsto let dobavlja Renault, se je šef francoske ekipe Cyril Abiteboul že sprijaznil z izgubo ekipe rdečih bikov.

Abiteboul je pred dirko v Monaku komentiral aktualno dogajanje in poudaril, da so kritike Red Bulla neupravičene in neprimerne.

[su_quote]Kritike s strani Red Bulla niso nič novega in smo jih sedaj že vajeni. Sodelujemo že 12 let in skupaj smo osvojili 8 naslovov, pa vendar je Renault še zmeraj tarča kritik. Nikoli se ne bodo naučil in nikoli ne bodo znali ceniti zvestobe in zavezanosti določenemu proizvajalcu. Ko smo ustanovili lastno ekipo smo jim celo ponudili posebno tehnično partnerstvo, ki pa so ga zavrnili. [/su_quote]

Abieboul hkrati ostro zavrača kritike, da je Red Bull v podrejenem položaju izključno zaradi Renaultovih pogonskih sklopov.

[su_quote]Imajo vse kapacitete, da zmagujejo na dirkah. Zmagali so v Shanghaiu, zmagali pa bi tudi v Bakuju, v kolikor njihova dirkača ne bi trčila med sabo. [/su_quote]

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje