Prvi dan testiranj najhitrejši Verstappen

0

V Barceloni potekajo prva medsezonska testiranja na katerih ekipe preizkušajo novosti, ki jih bodo predstavile tekom letošnje sezone. Prvi dan je z najhitrejšim časom sklenil Max Verstappen (Red Bull), ki bil za malenkost hitrejši od Carlosa Sainza (Renault) in Sebastiana Vettla (Ferrari).

Verstappen je najhitrejši čas postavil tik pred koncem prvega testnega dne s hitrim krogom na super-soft različici Pirellijevih pnevmatik. Nizozemec bo jutri mesto v RB14 odstopil še enemu mlademu upu Red Bulla, Jakeu Dennisu.

Zmagovalec nedeljske dirke Lewis Hamilton je prvi dan končal na šestem mestu, pri Mercedesu pa so v glavnem preizkušali številne aerodinamične novosti. Britanec je odpeljal 151. krogov, največ med vsemi dirkači.

Pri Ferrariju so se osredotočili predvsem na težave s katerimi so se spopadali na nedeljski dirki, Sebastian Vettel pa je skozi dan preizkušal različne zmesi Pirellijevih pnevmatik.

Mclaren je prvi testni dan dirkal kar s tremi svojim vozniki. Medtem, ko je Stoffel Vandoorne opravljal redni program, sta Lando Norris in Oliver Turvey preizkušala koncepte Pirellijevih pnevmatik za sezono 2019.

Z največjimi težavami so se spopadali pri ekipi Toro Rosso – Honda, saj je Sean Gelael zaradi tehničnih težav s šasijo STR13 dan končal zgolj s 50. odpeljanimi krogi.

V sredo bo v Barceloni potekal še drugi dan prvih medsezonskih testiranj.

REZULTATI:

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje