Nove obtožbe za Ferrari: Tokrat sporen DRS

5

Potem, ko se je Ferrari v Monaku znašel v preiskavi zaradi domnevno spornega delovanja pogonskega sklopa, se Scuderia že sooča z novimi obtožbami. Pri Red Bullu so namreč zaskrbljeni nad delovanjem Ferrarijevega sistema DRS.

Čeprav je Charlie Whiting že v Monaku ovrgel obtožbe Mercedesa, da je delovanje Ferrarijeve baterije v neskladju s pravilnikom, bo Fia kljub temu na naslednji dirki v Kanadi nadaljevala s preiskavo Ferrarijevega pogonskega sklopa.

Hkrati pa so pri Red Bullu pod drobnogled postavili še dodaten element, s katerim bi lahko Ferrari prestopil meje, ki so zapisane v pravilniku.

Pri moštvu iz Milton Keynesa namreč sumijo na nepravilno delovanje Ferrarijevega sistema DRS, ki naj bi se ob polni hitrosti odprl za več kot 6,5 cm, kar predpisujejo pravila.

Nemški AMus poroča, da naj bi Red Bullu svoje pomisleke v zvezi z legalnostjo DRS na bolidu SF71H že posredoval Fii.

guest

5 Komentarji
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
hubertfast

Drži, preiskav Ferrarija ni konec. Fia namreč z rezultati iz Monaca ni zadovoljna in si želi globlje. Očitno kjer je dim je tudi ogenj. DRS je pa še dodatna sumljiva pogruntavščina. Vse kaže, da bo Kanada zopet Hamiltonova kjer je poleg Silverstona najbolj doma.

hubertfast

Do Madžarske ima Hamilton odprta vrata za povečanje prednosti.

SimonJazbec

Hubertfast, Ali sva prepričana, da se bodo na Hungaroring zadeve obrnile v primerjavi z Monakom???

hubertfast

Če ne bo nekih pretresov v razvoju Ferrarija in Mercedesa bo očitno na Madžarskem zopet RB favorit. Čeprav je tam vseeno vse skupaj bolj odprto in se da tudi na silo kaj prehiteti. Menim pa da je zdaj naslednji 5 dirk, predvsem v Kanadi in Silverstonu Hamilon favorit, saj je to njegov domač teren. Sicer Hamiltonu leži tudi Madžarska, navsezadnje ima tam tretjo zmago v karieri pa še nekaj zraven.

SimonJazbec

Hubertfast, z zgoraj napisanim se strinjam, naslednjih pet dirk je po konfiguraciji pro MB, a me zanima kako bo pri visokih temperaturah asfalta ( teorijo sem podal v drugem članku), a vsekakor je razlika med letošnjim in lanskim bolidom očitna, pa čeprav ga nekateri navijač zelo hvalijo….
Vsekakor pretres v razvoju bi moral biti po moje specifikacija B in ne le kaka podrobnost… kar spet pelje na odhod Reste…..
Vsekakor zanimivo in zelo globoko dogajanje…