Marko: Mercedes je glasoval za spremembe, da bi škodil Red Bullu

0

Pri ekipi Red Bull niso naklonjeni spremembam pravilnika, ki za naslednjo sezono predvideva precej bolj enostavno aerodinamiko bolidov, ki naj bi prispevala k povečanju prehitevanj.

Glavni svetovalec ekipe iz Milton Keynesa Helmut Marko je prepričan, da za pobudo stoji ekipa Mercedes, ki želi na ta način škoditi Red Bullu, kjer si na čelu z Adrianom Neweyem zagotovo želijo veliko kompleksnejše aerodinamike.

Marko meni, da Mercedes pri tem vodijo sebični interesi:

[su_quote]Mercedes si želi spremembe pravil, saj je njihov aerodinamični koncept pri koncu. Zavedajo se naše moči na področju aerodinamike in zato si želijo, da se vse začne znova, saj bi to škodilo nam. [/su_quote]

Medtem pa je predsednik Fie Jean Todt s sprejemom novih pravil zelo zadovoljen, saj meni, da Formula 1 nujno potrebuje boljše dirkanje in tesnejše boje na stezi.

[su_quote]Dirkači se nenehno pritožujejo, da ne morejo slediti drugim bolidom. Pritoževali so se tako Hamilton, kot Vettel in Raikkonen pa čeprav vozijo spredaj. Predstavljajte si kakšne težave imajo šele tisti, ki dirkajo na začelju. Vsi se zavedamo, da določene stvari ne delujejo in naša dolžnost je, da poiščemo rešitve. [/su_quote]

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje